Blommor till begravning

Begravningsblommor
begravningskrans

Beställa blommor till begravning

I stunder av sorg kan det vara svårt att få någon reda i tankarna. Att beställa begravningsblommor via blombud underlättade otroligt mycket. Samtidigt gav det en möjlighet att fokusera på annat.

Den perfekta blomkransen

Färska blommor samt en snygg och hållbar krans är ett krav. Valet av blommor ska passa tillfället och personen som vi minns på begravningen. Dessutom ska begravningsblommorna tilltala de anhöriga. De egna önskemålen kan nästan kännas övermäktiga i ett sista farväl.

Lyckligtvis erbjöd sig en person i familjen att samla in alla önskemål och förmedla dem till floristen. Med önskemålen i bakgrunden kan en van florist sätta ihop den perfekta kransen eller buketten för ändamålet. Även om det inte finns några rätt och fel i vilka sorters blommor man ska välja som begravningsblommor, så ger det en viss trygghet att få experthjälp.

Kistdekoration

En personlig hälsning

Begravningsblommor är en del av vår sista hälsning till personen som gått bort. Därför var det också viktigt att få med ett band med några sista ord. Inte ens detta behövde vi tänka på efter att vi kommit överens om hälsningen. Floristen ser också till att ställa de väsentliga frågorna. Och att blommorna kommer fram till rätt plats vid rätt tidpunkt. Vi skulle inte ens ha tänkt på att begravningsblommor kan följa ett färgtema. Nu hade vi inte något sådant att beakta, men floristen ställde ändå frågan.

Sist och slutligen var det bara fem saker vi behövde bestämma och skriva ner för begravningsblommorna:

  1. Budget
  2. Önskemål kring blomval
  3. Önskemål kring färgval
  4. Krans eller bukett
  5. Hälsning på band eller kort

Så var mina begravningsblommor fixade.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *