Halv åtta hos mig

Halv åtta hos mig

Halv åtta hos mig låter som en inbjudan eller hur? Det är också vad det är, en inbjudan till en middag som en person bjuder tre andra på. Det är också vad TV-programmet Halv åtta hos mig går ut på.

Fyra personer som aldrig träffats tidigare bjuder varandra på middag. Man kan se programmet på TV4, TV4 Play och Cmore. Det är ett matlagningsprogram för amatörkockar, som får visa sin skicklighet i köket, på TV.  

Det går som sagt ut på att fyra för varandra okända människor en gång i veckan bjuder varandra på en trerätters middag. Förrätt, varmrätt och efterrätt brukar det bli. De som blir bjudna ska bedöma och poängsätta middagen. Den som får högst poäng varje vecka vinner 15 000 kr.

Halv åtta hos mig i Karlshamn och Linköping

Halv åtta hos mig i Karlshamn och Linköping

Deltagaren Amanda i Karlshamn bjöd på en trerätters meny som bestod av råbiff med kapris och tryffelmajonäs, rosastekt hjortrygg och minimunk med glass och salt kolasås. Recepten hittar man på på köket se, och Amandas recept är några av de populäraste. 

Från Linköping kom Anna som bjöd på en middag som gick hem hos svenska folket. Även de recepten finns på köket.se, och bestod av bland annat pumpasoppa med fröknäcke, ett recept som visat sig mycket uppskattat. Varmrätten var saftig helstekt kalkon och till efterrätt serverades pekannötspaj med bourbonglass.

Vilka var deltagare i Halv åtta hos mig 2021?

Är du nyfiken på vilka deltagare som var med under säsongen 2021 av Halv åtta hos mig? I första veckans program kom deltagarna från Karlshamn och det var Daniel, programledare, Lotta som är undersköterska, försäkringhandläggaren Amanda och i finalprogrammet Lolly, som är florist och solist.

Andra veckan fick vi träffa mekanikern Fredrik, men också samtalstrapeuten Margareth, dag tre var det nyexade förskolläraren Julia och för veckans final stod Johan, ingenjör. Alla från Göteborg.

I tredje avsnittet besökte vi Linköping och då var det Nicklas som fick bjuda på middag. Nicklas är virkesinköpare. Nästa på tur var Anna, som flyttat från USA till Sverige för kärleken. En student som bor på ett studentkollektiv fick bjuda på middag i tredje avsnittet, John som pluggar till civilingenjör. I veckans sista program blev det Mias tur, som är butikschef.

Nästa anhalt blev Stockholm, där vi i fjärde veckan fick träffa Björn, podcastare, rockiga Ankie med en “bitchcave”, David som är isbadare och influencern Dasha.

Femte veckan hamnade vi i Arboga och då var det receptionisten Pernilla som bjöd på veckans första middag. Ekonomichefen Hans var näst på tur. Linn som jobbar som bilförsäljare bjöd på middag på en gård på landet. Veckans finalvärd var Sebastian som är elkonstruktör.

I Malmö utspelade sig säsongens sjätte vecka, där Lise-Lott fick bjuda på första middagen. Lise-Lott jobbar med att kvalitetssäkra hotell, “director of operations”. Nästa värd blev entreprenören Curt-Anton, Sofie som jobbar med Malmös miljöprogram var nästa värdinna och för veckans final stod Oscar, projektledare.

Halv åtta hos mig i Trosa blev det vecka 7 då vi fick träffa Rolf, golfentusiast, Christine, livsnjutare och Katarina som är hälsoinspiratör och vars stationshus är hemsökt. Veckans final ägde rum hos Robin, lastbilschafför.

Vänersborg var Halv åtta hos mig platsen för åttonde veckans program. I Vänersborg fick vi träffa Katarina. Katarina jobbar med Vänersborgs busstrafik. Carlos som jobbar på oljeplattformar var värd nummer två, sedan var det en livsnjutare till som värd, Sandra. I veckans sista program blev det Joachim som stod för maten, Joachim som är trummis och elhandlare.

Vecka nio var vi tillbaka i Stockholm och veckans värdar var Johan, Safira som är sprinter, Victoria, marknadschef och Edvin, filmarbetare.

Motala, tionde veckan, där bjöd Emma, socionom, på veckans första middag, nästa dag var det radiosändaren Calles tur, tredje middagen stod barnskötaren Jennie för och fjärde middagen och finalvärd blev Jani som är programmerare.

I Halv åtta hos mig i Katrineholm fick Tom som är bonde träffa Joanna som kallar sig naturälskare, elevhandledaren Nichlas och frisören Agneta för att bjuda varandra på middag och utse veckans vinnare.

I sista programmet hamnade vi i skärgården. Där bjöd David som är sportentusiast tre andra deltagare. Servicerådgivaren Alex, Lena som jobbar med rumsdofter och Carola som är ingenjör.

Recept på efterrätt från Halv åtta hos mig

Recept på efterrätt från Halv åtta hos mig

Något som är populärt är att leta upp recept från Halv åtta hos mig på köket.se. Där hittar man recept på efterrätter som glass med kondenserad mjölk, en favorit bland tittarna. Det går att hitta recept från Trosa,  Örnsköldsvik, Motala, eller vilket av programmen som man nu blev mest sugen på. 

Underhållning och inspiration

Programmet Halv åtta hos mig startade 2008, och har varit mycket populärt. Det finns ett stort intresse för matlagning hos svenskarna. Programmet inspirerar och underhåller. Man får en inblick i olika miljöer, olika mattraditioner, olika rätter och det är enkelt att hitta recepten. 

Det finns dessutom ett tävlingsmoment varje vecka vilket gör det lite extra spännande. Flera kokböcker har publicerats och man har också gjort programmet “Klockan åtta hos stjärnorna” med olika kändisar. Reality parat med matlagning verkar vara ett framgångsrecept.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla