Mina inredningstips, inredningsideér och inspiration

Bild om inredningstips, inredningsideér och inredning

När det gäller att inreda ditt hus behöver du inte vara en mästare i inredning för att få det resultat du vill ha. Här är några av mina bästa inredningsförslag om allt från att skapa en designplan till att hitta din personliga inredningsstil. Vi kommer gå igenom detta.

 • Identifiera din inredningsstil
 • Designplan
 • Prover
 • Belysning
 • Möblering

Identifiera din egna inredningsstil

Om du har svårigheter med design och inredning så är det viktigt att kunna vara duktig på problemlösning. Du måste prova många olika stilar innan du upptäcker en som fungerar för dig. Den klassiska sägningen “Du vet inte förens du provar” passar bra i detta sammanhang.

Börja med att skapa en designplan

Börja med att göra en stor önskelista med alla områden som du vill inreda, det här här allting börjar. Du kan alltid falla tillbaka på din grund designplan, liksom en inköpslista med önskemål och behov samt förslag till budget och tidtabell. Det är effektivare att förbereda en designplan rum för rum.

Använd en mängd olika källor för att få igång din kreativa kraft. Jag tycker om att överväga alla mina möjligheter, från det enkla till det läckert extravaganta. Nya föremål, material och till och med designkoncept kan upptäckas och lära sig om genom resor, publikationer, mässor och andra sätt att lära sig själv.

Bra sidor för att få inredningsinspiration:

Spara prover & bilder

I de tidiga stadierna av ett designprojekt kan prover vara ett extremt användbart verktyg eftersom de erbjuder en mängd olika möjligheter och idéer som är värda att överväga. Provet fungerar som en modell för ett stort antal olika material.

När projektet fortskrider tjänar proverna som ett register över de val som gjorts. Ett “arbetsprov” bör alltid sparas för att man ska kunna referera till färg och textur när projektet fortskrider. Ett av proverna ska sparas i huvudregistret. Alla viktiga koder och färgnummer kan hittas med hjälp av detta exempel.

Spara prover & bilder

Tygprover & sy ideer

Beställ alltid tre eller fyra extra meter tyg när du väl har valt ett tyg- det är din försäkringspolicy. Man får ofta många sy ideer och om det ofattbara händer och du får du täcka om möbeln så har du kvar tyg.

Sy ideer lista:
 • Sy ett eget överkast till er säng
 • Klä om möbler
 • Gör egna filtar
 • Sy egna bordunderlägg
Inredning och belysning hemma tips

Inredning och belysning hemma tips

De bästa inredningarna har många belysningsnivåer som kan justeras beroende på tid på dygnet, tillfälle elller baserat på humör. Allmänbelysning, accentbelysning och arbetsbelysning är alla vanligt förekommande i de flesta miljöer. Belysningen från den omgivande belysningen är jämn över hela rummet.

För att fästa uppmärksamheten på särskilda egenskaper i ett utrymme, t.ex. konstverk eller dekorativa föremål, används accentbelysning även kallad (riktadbelysning).

När det gäller arbetsbelysning kan man tänka på läslampor och studielampor, som innehåller riktade och justerbara ljuskällor. Använd en mängd olika dimbara lampor och glödlampor för att belysa större delen av ditt utrymme på ett fint och hemtrevligt sätt.

Belysnings tips hemma för hall, badrum och vardagsrum

En ljus och vänlig hall förmedlar mysighet och hemtrevnad. Dina gäster kommer att känna sig bekväma och välkomna i ditt hus med rätt hallbelysning. Den rätta kombinationen av vägg-, tak- och bordsbelysning är allt som behövs i en korridor.

 • Med en bra plafond verkar hallen större och ljusare. Det kan till exempel fungera som en gloria som lyser upp en fantastisk hallmatta.
 • Att använda en takskena med riktade lampor ger mångsidig belysning. Belys till exempel konstverk, en garderob eller en spegel genom att rikta lamporna åt det hållet.
 • Lysa upp väggarna med en eller flera vägglampor för att ge intressanta skuggor. Vägglampor kan stå för sig själva eller användas tillsammans med andra konstverk, t.ex. målningar, speglar och bilder, för att framhäva deras detaljer.
 • I de flesta rum kan du placera ett bord eller en bänk och placera en bordslampa bredvid för att skapa en mysig atmosfär. Oavsett om du sitter i soffan, knyter skorna i hallen eller lagar mat i köket och funderar över livets mysterier så är den både attraktiv och användbar.
Placera dig själv i rummet och använd fantasin

Placera dig själv i rummet och använd fantasin

Ställ dig i rummet för att få en känsla av hur stort det är. Ställ upp riktiga möbler eller en stapel kartonger bara för att representera rummets volym. Maskeringstejp kan också vara användbara i detta förfarande.

Andrum mellan inredningsdetaljer

Låt det finnas en bred passage i ett rum så att människor lätt kan passera varandra. Glöm inte att visa samma medkänsla på trädgårdspromenaden.

Använd olika färger på dina planritningar för att ange möjliga rörelsestråk. Upplevelsen av att bo i ett rum kan förbättras avsevärt om möblerna arrangeras om på ett nytt sätt.

Håll det enkelt

Försök hålla det enkelt det kommer att förbättra kvaliteten på allt du äger. På samma sätt kommer ditt psykologiska välbefinnande att förbättras. Rum för rum, gå igenom ditt hem och gör dig av med allt skräp. Behåll bara de saker som är både användbara och vackra.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla